"This site uses cookies from Google to deliver its services and analyze traffic. Your IP address and user-agent are shared with Google along with performance and security metrics to ensure quality of service, generate usage statistics, and to detect and address abuse."

torsdag den 16. november 2017

Skævt kildevalg giver stadig skæv mediedækning

Denne gang er det produktionsselskabet MUST, der bruger Foreningen Far som rekrutteringstavle, men det fremgik ikke umiddelbart:Det er ellers en let opgave at afklare. Det bugner med firmaer, der foretager en far/barn-test, fx dette, der i øjeblikket har tilbud på testen: kr. 1.385 nedsat fra kr. 2.995.

Ønskes en mere diskret test på en modvillig donor, kan dette også lade sig gøre for en slik: kr. 1.195. Der skal blot indsendes fx et hårstrå med rod (succes 90%) eller en brugt tandbørste (succes 75%).

Dette detektivbureau tilbyder også brug af fx tyggegummi, cigaretskod og barberblade.

Endelig kan man henvende sig til Rigsarkivet, hvor man kan finde faderskabssager frem til 1988.

Efterspørgslen på faderskabstester topper, ifølge artikel i Jyllands-Posten, 9 måneder efter julefrokosten.

6 kommentarer:


 1. I forhold til det konkrete program:
  Det er måske ikke kun det "rå" biologiske spørgsmål, der skal afklares men også de omkringliggende. Hvad skete før den undfangelse med anden sædklat end den, der ansås at være faderen? Hvorfor er det ikke blev sagt bagefter?

  I forhold til det generelle mønster:
  Hvad er det generelle mønster? Skilsmisser er godt stof i en tid, hvor der er mange af dem, og identifikation er et vigtigt kriterie i medieproduktionen. Man kan se, på Foreningen Fars sociale medier, at de modtager henvendelser fra medier efter cases og deler på de sociale medier. Det kan jo være fordi medierne er mikrofonholdere for Foreningen Fars politik men er det ikke nødvendigvis:
  1. Medierne søger måske bredt efter cases men andre kilder lægger ikke på sociale medier.
  2. FF har flere følgere end de har medlemmer og medlemmerne lægger ikke politikken. Desuden har alle følgerne jo netværk og det kan være at man spørger en bekendt, hvis de har en sag, der ligner den efterspurgte.
  3. Der kan højst komme en bruttoliste af mulige cases ud af den. Medierne bearbejder dem jo selv videre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Her på siden noteres det fremover regelmæssigt, at medierne benytter Foreningen Far som primærkilde. Det kan man mene alt mulig whatabout-agtigt om og bøje i alle mulige grader, men formålet er at vise, at det sker. Hele tiden.

   Slet
  2. Lars Jensen. Du siger det sådan set selv. Foreningen far har følgere - altså flokmentalitet. Yay! Lad os alle sammen flokkes om at forfølge enlige mødre. Helt klart, at enlige mødre er det største problem i hele landet - især hvis fars sædklat er blevet misbrugt, for far har naturligvis ikke afleveret den helt frivilligt.

   Spørger du helt seriøst om, hvad der skete før, sædklatten blev afleveret??? Pjækkede du fra seksualundervisningen? Eller er du drattet ned på planeten for nyligt? Og hvad så hvis sædklatten er afleveret af en anden? Det er forekommet i hele den menneskelige historie, men er først gået op for dig og FF-segmentet anno 2017?
   Det rager dig og resten af befolkningen en høstblomst, hvem der har afleveret hvilken sædklat hos hvem hvornår og hvorfor. Det er en privatsag og handler alene om at finde endnu en ting, man kan bashe enlige mødre med. Rigtige fædre - uanset, om de har leveret sædklat eller ej - står op hver dag og tager sig af børnene i stedet for at opfinde problemer for børnenes mødre og det tilkommer ikke nogen at lede efter børn, der vil have deres fædre testet og vist på tv i bedste sendetid. Mand op! Børn skal sgu ikke deltage i programmer, der handler om at mistænkeliggøre deres mødre. Excellent bevis på, at du, FF og flokken omkring dem lige nøjagtigt har nul forståelse eller fornemmelse for børn. Der er krinkelkroge i den menneskelige hjerne, hvor ingen har godt af at bevæge sig ud. Jeg ville vende om, hvis jeg var dig. Det er langt mere sandsynligt, at far rent faktisk har leveret klatten end, at mor har bildt ham det ind. Med mindre han er lige så fysisk impotent, som han er det psykisk i FF-segmentet.

   Slet
  3. Du skriver: "medierne benytter Foreningen Far som primærkilde"
   Det er jeg enig i. Jeg ser ikke noget odiøst i det, selvom jeg ikke er enig i Foreningen Fars slettepolitik. De er på godt og ondt den største interesseorganisation for familielivet med en et fokus på mænd. Det er et relevant synsvinkel i debatten, og så lægger modtagere forhåbentligt til og trækker fra.

   Der er vel heller ikke nogen, der er i tvivl om at bilbranchen, banebranchen og cyklistforbundet alle repræsenterer en vinkel på et andet politikområde.

   Slet
 2. Jeg bruger her udtrykket en "følger" om en person, der har klikket på "følg" på en Facebook-side. Det har jeg selv gjort med et antal facebooksider, hvor jeg kun i meget begrænset omfang føler mig som gruppe i sociologisk betydning, og har svært ved at se at flokmentalitet skulle kunne opstå bare fra at følge en enkelt facebookside.

  Du skriver: "Det rager dig og resten af befolkningen en høstblomst, hvem der har afleveret hvilken sædklat hos hvem hvornår og hvorfor."

  Det har du ikke ret i. Det angår i hvert fald ægtemanden og barnet ganske meget.
  Illustreret med to eksempler fra langt tilbage i hukommelsen:

  1. Der var engang i et dilemma i Mads og Monopolet, hvor en kvinde skrev ind, fordi hun under en bryllupsrejse til Afrika havde været sammen med en mørk afrikaner, og nu var gravid. Man fik indtryk af, at en væsentlig del af dilemmaet var den åbenlyse afsløringsrisiko af utroskaben, og det kan vel antages at var rejsen gået til Tyskland eller Majorca, hvor den risiko var mindre, så ville kvinden ikke have overvejet at fortælle sin mand det. Som jeg forstår reglerne vil hendes ægtemand imidlertid skulle betale børnebidrag til det på bryllupsrejsen undfangede mulatbarn, fordi faderen er, hvad ægteskabet siger.

  2. Jeg læste en gang et interview i en svensk avis med en kvinde, som var undfanget under sin mors sidespring med en kendt kunster (jeg husker ikke om det Strindberg, von Sydow, eller en helt tredje). Hun var opdraget som bare en af søskendeflokken og fik først historien om sidespringet som voksen, hvor det fik nogle brikker til at falde på plads for hende - blandt andet at hun havde nogle kreative talenter som hverken hendes forældre eller søskende havde.

  Mit indtryk er, at det, der søges er voksne, så der kan laves interviews som det jeg synes at kunne huske at have læst i en svensk avis engang. Er det forkert, hvis en avis laver sådant et interview?

  SvarSlet
 3. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet