"This site uses cookies from Google to deliver its services and analyze traffic. Your IP address and user-agent are shared with Google along with performance and security metrics to ensure quality of service, generate usage statistics, and to detect and address abuse."

søndag den 26. marts 2017

Arrestordre på bortførersken Angelina ophævet til fordel for asylansøgning

Det er et interessant samarbejde, som TV2 har indledt med det brasilianske Globo. Sidste uges udsendelse på Fantastico kan læses i transkriberet oversættelse her. Vinklen klargøres allerede i overskriften:

Danske kvinder flygter til Brasilien for at undgå at dele deres børn med fædrene.


Udsendelsen, der havde til hensigt at miskreditere Angelina Maalou Avalon Mathiesen og optrappe menneskejagten, virkede stik modsat: 

Dommeren bag arrestordren mod Angelina Maalue Avalon Mathiesen, Rubens Rollo D'Oliviera, er ud over at have været arresteret for hustruvold, bare en lokal dommer, og hans arrestordre:
 ... er blevet underkendt og ophævet af en føderal dommer, Antonio Rodriego Machado.

I mellemtiden kom der heller ikke noget ud af den intensive menneskejagt i Mosqueiros, hvor Angelina blev opsnappet af et overvågningskamera, efter at Vladimir Valiants privatdetektiv via pengeoverførsler havde opsporet hende til Belem do Para. Der var ellers sat ind med udrykninger og husundersøgelser for at finde forbryderen. Folkestemningen i Brasilien er –– trods TV-Globos forsøg på det modsatte –– vendt til fordel for Angelina og Lisbeth. Dette fremgår af kommentarsporene både hos Angelinas advokat, Luanna Tomaz, og på Fantasticos Facebookside.


Nu forsøger advokaten for Angelina, Luanna Tomaz, i stedet at søge asyl for kvinderne. Som hun skriver på sin facebookside:
Asyl på hvilket grundlag, vil du vide? Asyl, fordi hjemlandet, Danmark, ikke overholder menneskerettighederne ved ikke at yde beskyttelse over for voldsramte kvinder.

TV2 har angivelig efterspurgt et interview med Angelina, som hun har afslået, da hun mener, at TV2 samarbejder med fædrene, ligesom Globo gjorde i indslaget i sidste uge. 

Følg med i aften på Fantastico – her er traileren. Du kan også kommentere på programmet på Fantasticos Facebookside.  

 

Se også:

To fædre med forbindelser jager ond bortførerske og græder imens
Børn under jorden, journalistik under lavmål  

OBS: Ingen anonyme kommentarer!

16 kommentarer:

 1. Håber det bedste for Angelina og Lisbeth og ikke mindst for børnene.
  Måske vi her ser endnu et slag vundet, mod Danmark og dets manglende overholdelse af helt basale rettigheder.
  Hvornår mon Danmark en gang for alle, kommer til at stå skoleret, for de vedvarende brud på menneskerettighederne?

  SvarSlet
 2. Det bedste, jeg længe har hørt! Men pinligt for Danmark!

  SvarSlet
 3. Det er så absolut en af årets bedste nyheder. Jeg håber virkelig de får asyl begge to sammen med børnene, så de kan få ro og fred til at få et godt liv.

  Thomas, MatrixEdu.dk

  SvarSlet
 4. Rart at vide nogen lytter og handler.

  SvarSlet
 5. Mærkeligt man kan slet ikke se nyheden på tV2-nyhederne. Til gengæld er der en artikel om, at mænd nu kan få hjælp til deres rejsningsproblemer, og en om kvinder kan have det skidt under menstruation. Hvor er den dybtborende kritiske journalistisk henne?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hov, nu er de på tv2-nyhederne. Hvor ser Lisbeth meget bedre ud, end hun gjorde i optagelserne omkring flugten. Mon ikke det betyder, at der er ved at komme ro på hende og børnene? Rart at deres version af historien får lov til at komme frem.

   Uden beviser på vold synes den ikke at have eksisteret jf. fædrenes udtalelser i artiklen. En psykiatrisk udredning af forældrene i højkonfliktsager ville være en meget bedre børnevenlig håndtering af sådanne sager. Børn skal beskyttes mod vold om det så er fra psykisk syge mødre eller psykopatiske fædre.

   Artiklen afsluttes med at Rico inviterer Lisbeth hjem til fortsat sygeliggørelse og et begrænset overvåget samvær med sine børn. Mon ikke en normal forælder havde trukket sig ud af kampen, så børnene kan få ro nu?

   Og så vidt jeg går børn også i skole i Brasilien.

   Slet
 6. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 7. Det er måske egentligt meget heldigt at ligestillingsministeren tilfældigvis sidder i Udenrigsministeriet for tiden..

  SvarSlet
  Svar
  1. Oversættelse og elaborering, please!

   Slet
  2. Jeg ved ikke, hvad Danmark som land taler med lande som Østrig og Brasilien om, og dem som gør det taler næppe meget om det. Men hvis man havde som hypotese om at Danmark har eller burde have en dialog med andre lande om lovgivning på ligestillingsministerens ressortområde - og det synspunkt er vel blevet fremhævet et par gange af skribenter omkring denne blog - så er det måske meget praktisk for ministeren hvis hun ikke behøver tage jakke på, hvis hun har et møde med dem, der kender flere detaljer om det end jeg gør.

   Slet
  3. Det kan skyldes, at jeg har tømmermænd, men jeg forstår dig ikke her. Mener du, at regeringen på dette niveau er, som man siger, "inde i sagen"?

   Det er sædvanligvis heller ikke ligestillingsministeren, der har noget med sager som disse at gøre, men typisk UM. Men det siger du jo sådan set også i første omgang. Jeg må i øv indrømme, at jeg ikke vidste, hun var lånt ud. How so?

   Slet
  4. Jeg aner ikke på hvilket niveau om noget regeringen er "inde i sagen". Det er regeringen jo nogle få gange i enkeltsager, men det er såvidt jeg ved uhyre sjældent, at man udtaler sig offentligt om det som en minister fra en tidligere regering gjorde i Oliversagen.

   Karen Ellemann er jo minister for Ligestilling og Nordisk Samarbejde, og sidstnævnte er under UM, så det er der hun har fået kontor. Ministeren sagde jo selv ved overdragelsen, at det var en slank portefølje, men jeg tror ikke, at man skal læse for mange signaler ind i det. Det har sikkert bare været en lavpraktisk måde for regeringschefen at have en barselsvikar klar til Sundhedsministeren, som sikkert havde sagt til sin chef at hun var gravid dengang den nuværende regering blev dannet i november.

   Slet
  5. Ah, på den måde! Det lød, som om du mente, hun havde fået et vikariat i UM!

   Slet
 8. Tv2 tillader tydeligvis Vladimir Valiant, at han kan siges hvad som helst, om hvem som helst, når blot anklagerne tilføjes et lille manipulerende kunstgreb:

  -"Noget kunne jo tyde på".
  -"Muligvis".
  -"Vides dog ikke med sikkerhed".

  Noget kunne tyde på at journalisthøjskolerne muligvis burde indfører et grundkursus i: Sociopath knowledge for dummies.

  SvarSlet
 9. Nu har TV2 så et nyt "stakkels fædre med de onde kvinder" tema i ilden.."Når mænd går ned" Her kan man høre om de stakkels stakkels mænd, som har måttet flygte på krisecenter pga vold fra de onde kvinder. Jeg ved så med sikkerhed, at en af dem tilfældigvis har et tilhold for stalking med småting som tyveri, hærværk, utallige overfald og trusler på bopælen døgnet rundt mm. Men her skal man så betale licenskroner for at høre på, hvordan denne mand er blevet tæsket i hjemmet (ja ordet der bliver brugt i traileren er TÆSK), fået taget kvælertag, smidt ting efter sig mm. Hvad man ikke får at vide er til gengæld, at denne mand utallige gange har været anklaget for vold i hjemmet plus det løse, men hver gang har sneget sig udenom med løgne og et uskyldigt offerlam ansigt. Bravo TV2. Endnu et pragteksempel på hvordan man får krænket og anklaget de virkelige voldsofre, mens man promoverer og giver krænkeren taletid.

  SvarSlet