"This site uses cookies from Google to deliver its services and analyze traffic. Your IP address and user-agent are shared with Google along with performance and security metrics to ensure quality of service, generate usage statistics, and to detect and address abuse."

søndag den 19. november 2017

Fænomenet, der nægter at dø: flæbende far

Fænomenet Flæbende Far er efterhånden helt kortlagt og defineret. Men her en ny indikator: Han vil gerne ses.
I Mediernes møgkællinger har Flæbende Far fået et mere nænsomt navn, Offerfar (s. 22 ff):
Et markant eksempel på fænomenet Flæbende Far har for nylig stukket sit hoved frem på Facebook. Det drejer sig om Christian Hornhof, som på sin profil fremviste et billede af sig selv og sin datter, som han efter sigende ikke længere måtte se på grund af ekskonens løgne. Og nu opgav han altså. Ordet “tåre” blev brugt.

Hornhofs historie er en, offentligheden elsker, og antallet af sympatitilkendegivelser, delinger og støttende kommentarer var da også helt på linje med, hvad vi tidligere har set hos andre store flæbere, der har været nævnt på denne blog.

"Martin V" 
Jesper Simonsen
Morderen J.J. 
Jan Nielsen 
Hasse Jensen & Martin 1


Også antallet af fordømmelser af mødre, både den aktuelle mor og mødre generelt, nåede de sædvanlige højder. Fordømmelserne kom ikke overraskende i meget høj grad fra kvinder.

Som vi ligeledes har set mange gange tidligere er efterspørgslen efter den anden side af historien ringe til ikkeeksisterende. Men som altid –– hver evig eneste gang –– kommer det på et tidspunkt frem, at der ligger der en helt anden historie bag dette offentlige flæberi. 

Den massive støtte til Hornhofs udlægning af verdens gang udeblev helt, da denne optrådte som offer i Berlingskes artikel Jeg var en af de rødder, der var pisseligeglad med det hele.

Her var den folkelige reaktion på Facebook en helt anden: “Sådan et fjols” og “Afliv lortet” hed det blandt andet. Men er der børn involveret, ændres stemningen straks til forståelse, næsten uanset hvad manden har bedrevet. Så godt fat har myten om mødrene.

Men Flæbende Far-historier, selvom de er elsket af folket, fordi de bekræfter herskende myter, har en kort levetid takket være sociale medier, der gør det private politisk i egentlig forstand. Én efter én stod Hornhofs tidligere kærester, fem i alt, frem med enslydende historier om økonomisk bedrageri, og til sidst kom også den udstillede mor på banen:Moren til barnet undstregede senere i samme tråd, at hun ikke engang ville bruge tid på at kommentere. “Jeg bruger tiden på datter,” skrev hun, “men han har masser af tid i fængslet. Men én ting, jeg aldrig har sagt, er, at han ikke skal se hende.”

 

For den klassiske flæbende far handler det ikke så meget om se sine børn, som det handler om selv at blive set, som fx her som ugens mand i Se&Hør, indtil det ikke er sjovt længere. Blot et par dage inde i Christian Hornhofs kampagne holdt det op med at være sjovt, og profilen er nu nedlagt.

1 kommentar:

  1. En sjælden fornøjelse at se kvinder stå sammen. Hatten af for de fem kvinder at stå frem! Endda i så stor stil, at manden har valgt at krybe helt ind i sit musehul ... så længe det varer. Mon ikke han dukker op igen, når han tror, at vi alle har glemt afsløringerne og han trænger til en ny dosis opmærksomhed?

    SvarSlet