"This site uses cookies from Google to deliver its services and analyze traffic. Your IP address and user-agent are shared with Google along with performance and security metrics to ensure quality of service, generate usage statistics, and to detect and address abuse."

fredag den 3. november 2017

Foreningen Fars 40-årsjubilæum, første kapitel: ordstyreren

Den 10. november fejrer Foreningen Far sit 40-årsjubilæum. Tillykke! Det sker på demokratiets højborg, nærmere betegnet i Fællessalen på Christiansborg og oven i købet i tilstedeværelse af adskillige folkevalgte:

 • May-Britt Kattrup, ligestillingsordfører, LA
 • Rasmus Horn Langhoff, ligestillingsordfører, S
 • Pernille Bendixen, børne- og familieordfører, DF
 • Manu Sareen, tidl. ligestillings- og kirkeminister, Å  

Simon Simonsen, kandidat (S) til Københavns Borgerrepræsentation og Foreningen Far-fan, er ordstyrer. 

Simonsen tiltrak sig i går opmærksomhed på Facebook ved i opslag efter opslag at banke løs på “betonfeministerne” /“gestapofeministerne” bevæbnet med så tunge stråmænd, at mange spekulerede på, om han havde drukket.  Blandt andet skulle Mick Jaggers yngre kæreste angivelig udgøre en “krænkelse”, og denne blogindehaver blev tilkendt æren for tillavelsen af dette foto af Simonsen:– som han dog selv havde bikset sammen med det formål at vise sin indstilling til, hvad han kaldte “enhedslistefeminister”.

Helt traditionel victim-blaming blev det også til, da Simonsen i en af sine rants, indledte spekulation om, hvad de “egentlig lavede på den jødiske filmmands [Weinsteins] hotelværelse. Var de der i håb om en stjernerolle?”

Som sådan er Simonsen den idéelle ordstyrer for Foreningen Far, der selv gør en stor dyd ud af bagatelliseringen af vold mod kvinder og –– som vist utallige gange her på bloggen –– bruger meget krudt på at opskrive kvinders vold mod mænd og børn.  

På overborgmesterkontoret i København tager Frank Jensen afstand fra Simonsen og bekræfter i mail til denne blogindehaver her til morgen samt på Twitter, at Simonsens udsagn ikke er i overensstemmmelse med socialdemokratisk politik. “Det har jeg sørget for, at han bliver gjort opmærksom på,” afslutter Frank Jensen i mailen. 

På Twitter er Brian Esbensen glad for, at Simonsens misogyni ikke bliver pakket ind, så vælgerne bedre kan orientere sig, og Jytte Hilden kalder Simonsens synspunkter “absurde”.

7 kommentarer:

 1. Fra en tilføjelse Simon Simonsen har skrevet på opslaget:
  "Jeg er kommet til at formulere mig dumt, og på en måde, der har såret rigtig mange mennesker. Det var aldrig min mening. Jeg vil gerne slå fast, at det aldrig er den krænkedes skyld, og vi har en stor fælles opgave om at stoppe krænkende adfærd."
  --
  Og afslutningen på det oprindelige:
  "er det et krænkelsesproblem at Jagger dater en 52 år yngre kæreste? Det kan godt være man ikke bifalder det, men er det en krænkelse? Måske er det bare blevet seksualmoralisme og selviscenesættelse som skygger over **de reelle problemer som ofre for vold og krænkelser er udsat for?**
  ... #JegStøtterDeRigtigeOfre"
  https://www.facebook.com/simonsjoerupsimonsen/posts/10155881180806913

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvad vil du sige? Det første citat er det, han med overborgmesterens pistol for panden blev tvunget til at fremkomme med. Til forståelsen af det andet hører det med, at ingen har påstået, at det skulle være et krænkelsesproblem.

   Slet
  2. Som jeg forstår Hr. Simonsen indledning, så har han angiveligt netop oplevet nogen, der anså det for et krænkelsesproblem med Mick Jaggers date. Jeg prøvede at søge på hash-tagget for den kampagne der er opstået, og "Jagger" og fik blandt andet dette resultat:
   https://www.facebook.com/magnus.fastmarken/posts/10155001479137997

   Men hvis både du, jeg og Simonsen er enige om, at det ikke er en krænkelse at Jagger har så at sige "har scoret kuvøseguf", så er der vel ikke så meget mere end det.

   Hvis du mener, at det var at gå for langt at antyde at den oprindelige Weinstein-historie ikke var relevant, og Simonsen og anser det, og har sagt undskyld for at han har formuleret sig for hurtigt, så er der vel heller ikke mere i det.

   Simonsen anerkender jo, som fremgår af afslutningen af det oprindelige opslag, at der findes rigtige ofre, og at han gerne gerne vil være med til at løse "vores store fælles opgave om at stoppe krænkende adfærd."

   Slet
  3. Du bliver nødt til at gøre rede for, hvor du vil hen med det her. Simonsen har slettet alt, men jeg har alle screenshots af hans personangreb mod mig specifikt og hans udfald mod #metoo-kampagnen generelt. Jeg gider ikke rigtig bruge mere tid på ham. Han er undsagt af sit eget part, slut prut.

   Slet
 2. De to links, jeg har givet i kommentarer virker stadig fra min computer lige nu (7.11.17 12:00)

  Der hvor jeg vil hen er at Simonsen faktisk siger at han gerne vil løse "de reelle problemer som ofre for vold og krænkelser er udsat for".

  Han anerkender altså den problemstilling denne blog søger at rejse. Afslutningen på hans er ikke en bagatellisering. Derimod siger han at en bagatel som Mick Jaggers date forstyrrer fokus på problemstillingen.

  (Næste spørgsmål er er så, hvad der skal til for at løse det. Det kan der være forskellige politiske holdninger til. Enhedslisten vil angiveligt mene at feminisme er løsningen, hvilket Simonsen ikke mener.)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu deltog du øjensynlig ikke, da Simon Simonsen slog sig løs og efterfølgende slettede alle sine kommentarer om enhedslistefeminister, gestapofeminister, kystbanesocialister og knækkede elitenegle på navngivne personer tilsat al den victimblaming, det er muligt at opdrive. Det, der står tilbage nu, er den sanerede Simonsen – efter at stort set samtlige socialdemokrater offentligt havde taget afstand fra hans udsagn. Og nej, han anerkender ikke skid, herunder at det ikke er op til ham at definere, hvad kvinder rettelig kan blive krænkede over. (Jeg gider ikke diskutere ham mere. Han er en nullitet).

   Slet
  2. Man må føle som man vil - også krænkelse - men hvis en krænkelse skal have juridisk konsekvens, så skal den defineres juridisk, hvilket kræver en politisk beslutning. I forhold til politiske beslutninger har mænd og kvinder heldigvis fri og lige stemmeret i Danmark, sådan som det bør være.

   Slet