"This site uses cookies from Google to deliver its services and analyze traffic. Your IP address and user-agent are shared with Google along with performance and security metrics to ensure quality of service, generate usage statistics, and to detect and address abuse."

tirsdag den 21. november 2017

Foreningen Far rejser kritik af Institut for Menneskerettigheder


Foreningen Far er offentligt utilfreds med, at Institut for Menneskerettigheders ligebehandlingsudvalg har en skæv kønsfordeling:

· Kvinderådet
· KVINFO
· LGBT Danmark – Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner
· Sex & Samfund


Men Foreningen Far glemmer at oplyse, at foreningen  selv valgte at forlade ligebehandlingsudvalget efter en episode i maj dette år.

Episoden begynder den 23. maj, hvor der fremsendes dagsorden for møde i Ligebehandlingsudvalget d. 31. maj. Temaet for mødet er hadefulde ytringer. 

Samme dag svarer Foreningen Far i en mail, der sendes til samtlige udvalgsmedlemmer, hvor der (igen) rejses meget skarp kritik, denne gang af Dansk Kvindesamfund:
 

I forhold til punktet omkring hadefulde ytringer skal Foreningen Far meddele:  
-Vi oplever udstilling af frivillige bl.a. ansatte i kriminalforsorgen, advokatfirmaer og/eller retshjælpen personligt med billeder og oplysninger
-Vi oplever hetz mod frivillige ledere med billeder og urigtige udtalelser
-Vi oplever urigtige og hadefulde holdninger, der bliver spredt f.eks. manualer og ting vi aldrig har lavet, sagt eller tænkt  
-Vi oplever at der bevidst bruges personlige blogs og debatindlæg, da pressenævnet herved ikke kan tage sig af sagen  
-Vi er bekendt med at flere personer som står bag har domme for injurier, falske anklager eller fjernelse af indhold ved retten.
Vi kan konstatere af Dansk Kvindesamfund senest har prisbelønnet en af de værste personer, som spreder sådant had mod fædre og fædre organisationer, herunder personligt mod vores frivillige. Dette i stedet for at tage afstand fra sådan adfærd blandt mænd og kvinder. Et forhold vi finder fuldkommen absurd, når Dansk Kvindesamfund ønsker en indsats for hadefulde ytringer mod kvinder. Foreningen Far rejser meget skarp kritik og vil anbefale at Dansk Kvindesamfund tager afstand fra hadefulde ytringer mod mænd og kvinder – eller udtræder af ligebehandlingsnævnet.

Mailen slutter med en anbefaling om at se Red Pill, the movie.

Jesper Lohse dukkede efterfølgende ikke op til mødet, fortæller to udvalgsmedlemmer uafhængigt af hinanden. “Alligevel blev han diskuteret livligt, for havde han ikke spillet sig af banen før, så skete det nu. Der var kun hovedrysten og forargelse fra de andre medlemmer.” Et samlet udvalg bad efterfølgende IMR om at sende besked til Foreningen Far om, at sådanne angreb på andre medlemmer er uhørt og bør stoppe øjeblikkeligt. I det oprindelige referat fra mødet stod der således:Dialogen i kølvandet på dette referat fik Foreningen Far til at trække sig fra udvalget. 

I anledning af udsendelsen af et såkaldt ligestillingskatalog, derom senere, rejser Foreningen Far igen kritik, denne gang af Institut for Menneskerettigheder –– af instituttets viden, parathed og indsats for børn og fædre i Danmark samt en manglende balanceret indsats i det menneskeretslige arbejde, hedder det

Dags dato figurerer Jesper Lohse stadig som værende medlem af IMR's ligebehandlingsudvalg på LinkedIn:
Foreningens  persisterende uvane med at rejse kritik er sammen med den linde klagestrøm et kapitel for sig i Mediernes møgkællinger, side 193:


11 kommentarer:

 1. Sådan! Så mangler Foreningen Far kun at 'rejse kritik' af Skaberen selv for manglende ligestilling på den sjette dag, så har de været hele vejen rundt.

  Rosemary

  SvarSlet
 2. Det er morsomt! Mon løbet er ved at være kørt for minifædreforeningen?

  SvarSlet
 3. Det er en ærgerligt, at man ikke har kunnet holde tonen i det organ, når nu foreningen gerne vil repræsenteres mere i forskellige udvalg og andre sammenhænge. Der må jo have været en grund til at man udpegede Foreningen Far oprindeligt.

  Nogle gange kritiserer denne blog om medier, som legitimerer voldsmænd. Jeg er faktisk ikke sikker på, at den vrede/forargelse, der tydeligvis er til stede i citatet i mailen oven for gælder en uenighed om forældreansvarsloven. Jeg forestiller mig derimod at den kan føres tilbage til den famøse kronik i Politiken som legitimerede en voldsmand. Den mand, der begik et politisk mord på en politisk aktør han ikke var enig med på en måde, der næppe kunne udvise større foragt for retsstaten var og forbliver en voldmand. Nogle vil synes, at det er hykleri at forstå nogle voldmænd og fordømme andre.

  Jeg ved det ikke, men jeg kunne forestille mig at Anders Lindholdt og Jesper Lohse var gode venner. For de mennesker af denne blog som påberåber sig medmenneskelighed og empati: Prøv at leve jer ind i hvordan I ville føle om dem, der der uddeler hæderspriser til personer som legitimerer jeres vens morder. Jeg ved det ikke, men jeg kunne forestille at det kunne ligne noget af det, der er citeret her.

  Jeg mener i øvrigt at Foreningen Far og denne blog beskæftiger sig med forskellige forslag til forbedringer i forældreansvarsloven. Foreningen Far med grønt, gult og let ende af rødt spor og denne blog med de meget tunge ende af rødt spor.

  Til slut: FNs verdensmål for ligestilling rummer ordene kvinder og piger 22 gange og drenge og mænd 0 gange. 22-0 er åbenbart en lige(stillet) kamp.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan kun beklage de mennesker, der ikke kan forstå, at en kronik om at forstå *omstændigheder*, der pludselig får mennesker til at handle out of character, skal opfattes så primitivt. Man læser, hvad man vil læse. Du kan i øvrigt erkyndige dig om, hvad Foreningen Far er forpisset over i selv samme skrivelse, ligesom det fremgår af vores artikel i POV omhandlende politianmeldelserne. Det er kritik af foreningen. Det har intet med en to år gammel kronik at gøre.

   Slet
  2. Kan man sige "vold er vold" det ene øjeblik og "det handler om at forstå omstændighederne" det næste?

   Uddraget af den mail, som er bragt ovenfor indikerer, at det personlige mishag fra Jesper Lohse mod din person er en smule kraftigere end jeg egentligt havde håbet/troet. Det kan godt være at den debat mellem jer to i et telt på Folkemødet, som jeg tidligere har nævnt kunne blive lidt vanskelig. Det er ærgerligt, for Folkemødedebatter er virkeligt kernen i den danske demokratiske samtale, når den er bedst.

   Det er ærgerligt, når en diskussion bliver kørt sådan op, at den handler om personer i stedet for sagen og endnu værre, hvis den kommer dertil hvor der opstår fjendebilleder. Det kunne være rart at få nedtrappet konflikten i den politiske debat dette politikområde.

   Slet
 4. Jeg skal lige forstå det rigtigt? Overfar klager over det ligestillingsnævn han selv er medlem af, han er utilfreds med den skæve kønsfordeling? (der da i øvrigt ser meget fornuftig ud?)

  Overfar går regulært i struben på Dansk Kvindesamfund, og anklager dem for at stå i alliance med onde feministiske kræfter hvis eneste formål her i livet er at hetze overfar og alle hans frivillige hjælpere, men også anklager om at sprede had injurier etc?

  Oveni beordrer jesper Lohse, at Dansk Kvindesamfund udtræder af nævnet, med mindre de bøjer sig ydmygt og undskylder for alle de uretfærdigheder der er overgået foreningen far de sidste mange år..... ( og der er fandme mange, ihverfald iflg dem selv ��)

  Herefter glimrer overfar ved at udeblive til selve mødet i nævnet hvor emnet er “hadefulde ytringer” (dette vækker stor undren, da det må siges at være en af foreningens spidskompetencer?)

  Herefter trækker foreningen far sig i sædvanlig smækfornærmet “rød stue”-stil fra sin plads i ligebehandlingsnævnet, men undlader belejligt nok at fjerne titlen fra sin profil på LinkedIn?

  Så bliver det vist ikke mere sort og foreningen far-agtigt.

  Med venlig og bekymret hilsen Stina Truesen mor med mere

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis Foreningen Far har trukket sig fra udvalget, så er de jo ikke medlem længere.

   Nu har bloggen her jo kun offentliggjort Foreningen Fars skrivelse til udvalget og ikke udvalgets skriftlige svar til Foreningen Far. Hvis udvalget har svaret igen samme tone i stedet for at prøve at forstå omstændighederne omkring hvorfor der kommer så kraftigt formuleret en kritik (a la den mulige forståelse jeg prøvede at formulere i min kommentar 21:43), så kan jeg godt forstå at der kan opstå en følelse af at være uretfærdigt behandlet.

   Følelsesladede eller -motiverede udbrud eller følelsesladede argumenter gør det nogle gange sværere at forholde sig til sagen som den er. Det gælder alle sider i denne politiske debat.

   Slet
  2. Ja, og grise kan også flyve hen over den flade jord, hvis man beder dem pænt om det. Ved du hvad, Lars: Jeg aner ikke om, du er en betalt troll eller bare en kværulantforrykt fyr, der keder sig, men på det seneste har dine kommentarer forladt Overton-vinduet, og jeg slukker derfor for din mikrofon.

   Slet
 5. Foreningen Far har endnu ikke rejst officiel kritik af Landsforeningen Mod Sommertid. Har vi monstro en lille syvsover i foreningen Fars landsledelse?

  Venlig hilsen Sidsel Lyster

  SvarSlet
 6. Hej, jeg hedder "Inger Pedersen" Jeg er fra Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oscar. Ting begyndte at blive grimt, og vi havde kampe og argumenter næsten hver gang på grund af min manglende evne til at føde ham et barn. Min mand pludselig begyndte at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. Han begyndte at have anliggender med andre kvinder uden for at overveje, hvordan jeg vil have det.

  Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Oscar var min bedste ven, min soulmate, min Superhelt og min hjerteslag, men han ser ikke længere noget godt i mig. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

  Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været tilhænger af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og havde intet valg ... Han holdt specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede han til mig og var ked af alt det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt. hvad et vidunderligt mirakel Baba Egbe gjorde for mig og min familie. Den gode nyhed er Oscar, og jeg er nu tilbage sammen og lever lykkeligt, og vi er blevet velsignet med tre børn, to drenge og en dejlig pige efter 9 år med barnløshed. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

  Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer overalt i verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hurtig hjælp af enhver art, kontakt Baba Egbe nu via hans e-mail: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +2347013499818

  SvarSlet