"This site uses cookies from Google to deliver its services and analyze traffic. Your IP address and user-agent are shared with Google along with performance and security metrics to ensure quality of service, generate usage statistics, and to detect and address abuse."

lørdag den 9. april 2016

Mænd lyver mere end kvinder ✔

Fædrerettighedsbevægelsens tungeste våben er falske anklager og forældrefremmedgørelse. Begge begreber hviler på en uhyggelig velforankret myte om, at kvinder lyver. 

Myten om kvindens løgnagtighed er ikke kun en omfattende del af almindelig vesterlandsk hverdagsmisogyni ...


 

... den er også en stor  hjælp til grænseoverskridende fædre i sager om forældremyndighed og samvær. Det er  fornærmende, sexistisk og frem for alt løgn. Sandheden kommer her:


MÆND LYVER MERE END KVINDER

BBC rapporterer her, at mænd lyver mere end kvinder, men ingen skyld føler over det. Godt for dem.Forfatteren til The Truth About Lies in the Workplace: How to Spot Liars and What to Do About Them har fundet, at kvinder og mænd lyver lige meget med én undtagelse: Forskere på Stockholm School of Economics  fastslog, at mænd  lyver betydelig mere end kvinder, når det gælder om at sikre økonomisk gevinst.  

The Times of India slog (i en citatartikel fra Daily Mail) fast, at mænd lyver mest, men også om anderledes emner end kvinder: Kvinder lyver for at ikke at såre andres følelser, og mænd ynder at fyre en løgn af  for at spare penge eller vinde et skænderi.  

Mailonline kan berette, at mænd lyver dobbelt så meget som kvinder. Det er fuldstændig kongruent med oplysningerne fra de ægteskabeligt utros mødested, Vittoria Milan, hvor dobbelt så mange mænd som kvinder falbyder deres ensomhed –– og lyver om det, når de komme hjem, må man formode.

Skal jeg blive ved? Okay, så kan jeg  anbefale denne her, om manderettighedsbevægelsens falske påstande om løgnagtige kvinder.


Her kan du læse, at temaet Kvinder kan man ikke stole på er motoren i ca. 72.81% af de sitcoms, vi ser, 31.2% af de bøger, vi læser, og i 98.9% af de samtaler mænd har med andre mænd om –– kvinder.  Forfatteren til artiklen kalder myten om løgnagtige kvinder for samfundets gaslighting af kvinder.
Kvinder tror, at kvinder lyver, og så indsyltet i myten er vi, at selv små piger vokser op i troen på, at kvinder lyver.  Ingen troede på de enslydende historier om Bill Cosbys bedøvende charme og krævende tissemand trods et veritabelt fodboldhold af anklagende kvinder. Først da en mand sagde god for historierne ...

Men se nu her: Det er lige lykkedes mig at finde en historie, hvor det oplyses, at kvinder lyver mere end mænd.  Desværre viser det sig ved nærmere eftersyn bare at være noget Emilie van Hauen mener

“Jamen, siger Die Dummen und Die Bösen, kællinger lyver mere end mænd i sager om forældremyndighed og samvær, fordi de bitches tror, de ejer deres unger.

Forkert igen:

En stort anlagt canadisk undersøgelse (1) viser, at fædre fremsætter fire gange så mange falske anklager som mødre.  Undersøgelsesresultatet er kongruent med andre canadiske undersøgelser på området. Amerikanske undersøgelser er endnu mere dramatiske i fædrenes disfavør:

“Trods den gængse opfattelse afgiver kvinder sjældent falske anmeldelser om vold. I forældremyndighedssager er omkring 98% af mødrenes beskyldninger om vold korrekt. Modsat er der 16 gange større sandsynlighed for, at fædre fremsætter falske anklager under forældremyndighedssager end mødre." (2)

 
(1) False allegations of abuse and neglect when parents separate, University of Toronto, 2004.

(2) Confirmed: Protective mothers were right, som indgår i bogen Domestic Violence, Abuse and Child Custody af Mo Therese Hannah & Barry Goldstein (2010). Artiklen kan læses på dansk her

Her taler judge Sol Gothard om en undersøgelse af over 9000 sager om forældremyndighed og samvær bestilt af The Association of Conciliation Courts, der viser en 2% forekomst af anklager om sexovergreb.  Af disse var 5-8% bevidst falske anklager. 


4 kommentarer:

 1. Da 4-5 gange flere mænd end kvinder har psykopatiske træk, og psykopaters patologiske mønster er, at de lyver, er det nok rimelig klart, at statistikken peger i den retning, Susanna Staun skriver

  Venlig hilsen Kristian T. Jensen

  SvarSlet
 2. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 3. Jeg bliver forsigtigt klogere af alt det du skriver her på din blog. Godt med relief.

  SvarSlet