"This site uses cookies from Google to deliver its services and analyze traffic. Your IP address and user-agent are shared with Google along with performance and security metrics to ensure quality of service, generate usage statistics, and to detect and address abuse."

mandag den 14. november 2016

Gamle myter på nye flasker: mere heksejagt

Vi har vidst det i årevis: at mor også slår, se bare denne artikel fra 2013, og denne helt fra 2007. Nu relanceres den gamle vin som en nyhed, sandsynligvis for at påvirke igangværende og påtænkte tiltag inden for familieområdet. 

Der skal ligestilles videre for fuldt smadder, så hvorfor ikke genbesøge dén lille pikante detalje. Jesper Lohse kan i hvert fald næsten ikke være i sin buks af begejstring:
Kampagnen, der har til formål at sætte tiltrængt fokus på vold mod børn, bliver – lur mig –– i stedet til en diskussion om voldelige kvinder. For det kan vi ikke få nok af, alt det, der er i vejen med kvinder. Og her er DR, som man kan læse overalt på denne blog, den ideelle samarbejdspartner.

Ud over at kvinder fremsætter falske anklager, forældrefremmedgør deres børn og i øvrigt lider af "psykisk uro",  et syndrom, som kun Foreningen far opererer med, så er de nu også MEGET voldelige over for deres børn: 
Og ikke nok med, at kvinder er MEGET voldelige, de begår også GROV vold. Undskyld mig: Siden hvornår er “slag med flad hånd” at rubricere som grov vold?

Det er en politisk diskursændring. I 2013 skelnede man på anden vis: “Tallene dækker alt fra lussinger og rusk til grov vold og mishandling med blandt andet varme grydelåg og cigaretter.”

I straffelovens særlige del defineres "grov vold" således: § 245 Grov Vold: Den, som angriber eller mishandler en anden person fysisk på en særlig rå, brutal eller farlig måde, bliver straffet med fængsel i op til 6 år. 

Men det nye anslag fra Red Barnet & partnere skal nu brande mødre som voldelige. Man ser overskriften for sig. KVINDER BEGÅR GROV VOLD. 


NOK SÅ VIGTIGT: Hvad med lige at korrige de tal for tid tilbragt med håndtering af børn? 

Den form for korrektioner er normal, høflig praksis inden for talhåndteringsdisciplinen, og selv voldelige udlændinge, som vi ellers hader åbenlyst uden at skamme os, får deres voldsprocenter korrigeret for alder og social status.

I modsætning til, hvad Foreningen Far stedse påstår, nemlig at familielivet er moderne, dvs. kører i Tesla, så er det altså stadig mor, der tilbringer mest tid med børnene. Se bl.a. Rockwoolfondens seneste opgørelse. Eller kig ud ad vinduet.

Jeg har desværre pt. ikke kapacitet til at gå i dybden med dette problem og efterlyser hermed aktivt en, der kan og vil. Venlige vedkommende, der undersøger det her nærmere, vil jeg anbefale at konsultere bl.a. Omfanget af vold mod børn inden for familien.

Her sættes der nemlig funktionelt lighedstegn mellem det at være udsat for vold og det at være vidne til vold i hjemmet. 

Rapporten, der bygger på både en norsk og en dansk undersøgelse, siger sammenfattende, at ca. 5 % af børn og unge udsættes for grov vold i hjemmet. 

Men samme andel børn været vidne til vold mod mor, henholdsvis ca. 5 % af de danske og 9 % af de norske børn og unge.

Undersøgelsen nævner sært nok ikke noget om børn, der har været vidne til vold mod far.
 
Stafetten er hermed givet videre. Chris Alban har allerede taget den her og kommer med flere gode pointer, bl.a. den store andel af enlige kvinder.

Og så låner jeg lige Chris' grafik. Den er slet ikke til at stå for i al sin bragende, lysende sandhed:


3 kommentarer:

 1. Får en umanerlig lyst til at råbe/skrige/synge og mest danse: "Wham bam & slam ... thanks mam" hold nu k... den blog sidder lige i skabet, tak Susanne - at lade en blind mand lege skrædder kan kun gå galt, og det gjorde det... igen! Det en ommer jesper! �� Mvh Stine Truelsen

  SvarSlet
 2. Tallet er chokerende højt. Hvad er det dog for nogle strukturer i samfundet, der gør at tallet er så højt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Sandsynligvis at vold mod partner IKKE sanktioneres adækvat, men tværtimod i skræmmende mange tilfælde af højkonflikt med vold til grund (mod den ene forælder fra den anden), facilitieres af systemet/ co-pilotes af systemet.
   mvh, Nete Sølvssøe

   Slet