"This site uses cookies from Google to deliver its services and analyze traffic. Your IP address and user-agent are shared with Google along with performance and security metrics to ensure quality of service, generate usage statistics, and to detect and address abuse."

tirsdag den 20. marts 2018

Tørrer stadig op, hvor medierne tisser

Og jeg er ved at være træt af at være ene mand på brættet, når det gælder om at mane de faktoider til jorden, som medierne søsætter.

Se nu bare Ritzau, som citeres af Jyllands-Posten –– og sikkert mange andre steder. Her skal vi igen være vidne til den påståede kønsmainstreaming inden for vold og drab. Nej,  Ritzau, der er IKKE kønslighed blandt forældre, der myrder deres børn,  som jeres fine liste antyder. 

Denne liste fremkommer naturligvis som en konsekvens af gårsdagens mord på egne to børn, begået –– helt efter mønstret –– af deres far, som efterfølgende begik selvmord.

Heldigvis bliver mit arbejde nemmere af den enorme volumen, jeg efterhånden har skrevet om emnet, så nu kan jeg bare citere mig selv, og det gør jeg så:

Fra 2000 til 2012 blev 32 børn slået ihjel af deres forældre i Danmark, hvor fædre stod for 28 af disse drab. Mønstret er internationalt genkendeligt.

Det står blandt meget andet at læse i artiklen Om at myrde egne børn, som jeg skrev for POV International i 2016.

Så hold nu op! At korrekse medier er faneme ligesom opvask: Det  skal gøres hver dag.

6 kommentarer:

 1. Jeg hjælper gerne til med opvasken - der er også andre fejl:

  JP skriver bl.a. (i den artikel, du linker til):
  "10. december 2015: En fireårig dreng findes død i en lejlighed i Aarhus. Moren indrømmer at have kvalt sønnen med en pude og forklarer sin ugerning med, at hun ikke længere kunne overskue, "hvordan han skulle få et godt liv"."

  NEJ. Det var ikke 2015. Det var 2013. Vi er nemlig nogle, som godt kan huske de her sager. Det kan vi, fordi de betyder noget for os. Og derfor japper vi den ikke af.

  Fædre dræber deres børn i ly af forældreansvarsloven. Og ingen reagerer. Skriv det i avisen.

  Rosemary

  SvarSlet
 2. Sikke mange børn der har måtte lade livet.

  😔
  SvarSlet
  Svar
  1. ...i 'ligestillingens' navn. Idealisme must sein.

   Rosemary

   Slet
 3. Ja, der er en voldsomt forcerede ligestillingsvinkel, men hvor jeg dog græmmes over mangel på præventiv indsats.

  Igen og igen bliver børn som yderste konsekvens dræbt uden politikerne løfter et øjenbryn.

  Hvorfor kun give ressourcer til at hindre f.eks. højresvingsulykker?

  Modsat højresvingsulykker rammer familiedrab netop ikke tilfældigt.

  Familiedrab kan forhindres.

  Der er en camoufleret men eklatant mangel på politisk vilje til at hjælpe disse familier.

  Opstramningen i lovgivningen mod stalking synes belejligt ment til at hjælpe politikerne selv og i øvrigt kendte, for loven gælder netop ikke når der er fælles børn under 18 år.

  Underretninger og bekymringer om vold der ikke resulterer i forbyggende foranstaltninger, er der rigeligt af.

  Det nye sociale points system er endnu et figenblad, for der medfølger ingen ekstra ressourcer til at yde en forbyggende social indsats.

  Søde små børn R.I.P

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan lige se det for mig, hvordan voldens symptombærere igen igen kommer til at betale prisen, når det nye pointsystem går i dokumentations-selvsving.

   Djøfferne får bøfferne, og PTSD'en klares med medicinsk behandling.

   Slet
 4. Jeg talte op i Ritzau-telegrammet og kom frem til at det omtaler 10 børn dræbt af deres fædre og 4 af mødrene i perioden 2015-2017. (Jeg ser bort fra drabet på voksen datter på 25 år, eller er det 11).

  Jeg synes det er interessant, at der tilsyneladende er sket en udvikling i tallene. Ritzau foregiver ikke at have fået alle sager med, men uanset hvor meget man vender og drejer så er 4 større end 2.

  Det er selvfølgeligt frygteligt at dette kan forekomme.

  Mit gæt vil imidlertid være at der er slået flere mindreårige børn ihjel i biluheld med deres forældre bag rattet i samme periode.

  Jeg synes ikke det er nok til at bygge en politisk ideologi på. Dem, der politisk mener, at fædre generelt bør ud af deres børns liv må komme med bedre argumenter end at det er sket i historien at børn er døde i biluheld med deres forældre bag rattet.

  SvarSlet