"This site uses cookies from Google to deliver its services and analyze traffic. Your IP address and user-agent are shared with Google along with performance and security metrics to ensure quality of service, generate usage statistics, and to detect and address abuse."

onsdag den 28. februar 2018

Nedturen fortsætter, men skaden er sket ...

Nu tager selv opdragsgiver til Undersøgelse af indbyrdes vold afstand til den forskning, de selv har initieret. “Generaliseringen om at ’kvinder er mest voldelige’, som rapporten også har medvirket til, er misvisende og problematisk,” skriver Dialog mod Vold  i dag og påpeger –– som også jeg påpegede i Politiken i januar  ––  det opsigtsvækkende faktum, at 90% af deres egne klienter er mænd.  

Dialog mod vold henviser også til artikler, der meget længe har været denne blogs læsere bekendt, nemlig Karin Helweg-Larsens Vold i nære relationer og Michael Kimmels ‘Gender Symmetry’ in Domestic violence. 

Bedre sent end aldrig. Men det er jo også tungt læsestof.

I øvrigt er det længe siden, at Dialog mod vold fjernede deres signatur fra forsiden af Undersøgelse af indbyrdes vold. Først så den sådan ud:Men kort efter opstod der en stor, hvid plamage ved siden af SDU og Videncenter for Psykotraumatologi:

Det kan der selvfølgelig være mange grunde til. 

Lige meget –– skaden er sket: Medierne har udbredt budskabet, og Mandecentret inviterer nu til gratis seminar med udgangspunkt i rapporten og med medforfatter Dokkedahl som deltager. Mandecentret fastholder, ubegribeligt, at “empirien” i Undersøgelse af indbyrdes vold holder.

I mellemtiden vil vi meget gerne høre, hvad Anonyme Anders' ekskone har at sige til hans helt, helt utroværdige historie om at få så mange tæsk, at kroppen gav op. Men “af hensyn til hans anonymitet” har TV2 ikke kontaktet denne ekskone. 

Næ, for så kunne det være, at man fik en anderledes besværlig historie, der ikke passede ind i fortællingen.  Indtil videre har det i hvert fald vist sig, at når det var muligt at tjekke disse ensidige historier, var de simpelthen usande. 

Som fx i TV2's scoop om Jasmin og Mandecentret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar