"This site uses cookies from Google to deliver its services and analyze traffic. Your IP address and user-agent are shared with Google along with performance and security metrics to ensure quality of service, generate usage statistics, and to detect and address abuse."

tirsdag den 9. august 2016

Alting er bedre end debat: intimidering, blokering, censurering og miskreditering


I går skrev kulturjournalist på Politiken, Ditte Giese, følgende på Twitter:Naturligvis med reference til de screenshots, der dokumenterer, at der forud for mordet var fuld opbakning til den myrdede far på Foreningen Fars sider –– sider, som iflg. foreningens omfattende slettepolitik omgående blev fjernet. Sletning i stedet for debat. Usundt.

Ditte Giese er blevet klandret for påstanden om foreningens jubel. Dette kaldes populært ironi. Ikke alle forstår ironi. Det kan være et problem.

Ditte Giese er dog fuldt ud bekendt med Foreningens bestræbelser på tværtimod at tie morderens forbindelse til foreningen ihjel ved hjælp af intimidering, blokering, censurering og sletning. Det er det, der er problemet, well, et af dem: slettepolitikken. Det vender jeg tilbage til.

I kølvandet på dette tweet udsender Foreningen en af sine sædvanlige bandbuller:
Os, der har haft næsen i den her grød længe, er vant til det, men det er dejligt at se Ditte Giese blive lidt chokeret, for så er der måske andre, der også bliver chokerede. 


 

Jeg har for øvrigt forsømt at dele den politianmeldelse, der blev mig og –– som jeg må skønne mig frem til –– bloggeren Chris Alban og den navnkundige Sidsel Jensdatter Lyster til del sidste år:Indimellem henvises til Interpol [sic!], hvad Chris Alban gør rede for på sin blog.

Intimidering –– og forsøg derpå –– virker måske indimellem. Nej, det ved jeg, det gør. Jeg har flere gange siddet med en rystende angst mor i røret, hvor det hver gang er endt med, at hun afsluttede samtalen midt i en sætning og lagde røret på. Men det har jeg ikke mandat til at henføre til Foreningen Far. Der var tale om kvinder, der havde været gift med en politimand.  

Foreningen fars politi
Ræven vogter høns: Voldsramte kvinder & politiet 

Foreningen ville ikke udstede trusler, hvis ikke de indimellem virkede, nej. Som bloggeren Chris Alban siger: 

“Jeg er forfulgt af medlemmer af Foreningen Far på min arbejdsplads. Der er grænser for, hvad min familie og jeg kan holde til.”

Så hvis det virker, så virker det. Foreningen Far går ud fra, at ikke alle ved, at politiet ikke tager sig af bagvaskelse, men henviser til civile søgsmål. 

Og trusler er gratis. Trusler i stedet for debat. Usundt.

Truslerne fra truslernes planet

Det har også virket at indklage alt, hvad indklages kan, til Pressenævnet. I hvert fald ryster avisernes redaktører på hånden, når Foreningen Far nævnes. Søg selv i Pressenævnets afgørelsesbase. En Pressenævnssag er også gratis. 

Men tilbage til slettepolitikken, der nåede sin hidtil vildeste kulmination i slaget om, hvilke oplysninger Wikipedia skulle levere om Foreningen Far. Her har foreningen i sin iver for at kontrollere enhver information om foreningen, også  stukket støvsugersnablen dybt ned i redigeringsprocessen, hvorved det bl.a. lykkedes ham at få dette strøget: 

De seneste par år har Foreningen Far kompromitteret sig ved nogle meget rabiate udmeldinger om fædres rettigheder. Det har fået flere hovedbestyrelsesmedlemmer til at forlade foreningen, som de mener fokuserer mere på fædres end på børnenes tarv. Der er flere eksempler på, at voldsramte mødre direkte har følt sig chikaneret af foreningen Far.

Hvor debatten om Forældreansvarsloven i høj grad kører på, at for mange voldelige, psykopatiske eller misbrugende forældre får samvær med den nuværende lovgivning, indtager Foreningen Far det modsatte standpunkt

Der må nemlig aldrig herske sådan tvivl om vores positive adfærd, som det hedder på siden. 

Mere om foreningens lange historik med sletning:  Foreningen Far: moderne og positiv

Foreningsstøvsugeren har i dag haft travlt med sluge hele to debattråde, den første om Ditte Giese –– der blev beskrevet som en "muldvarp" med en "skjult dagsorden". Væk er den i hvert fald. Levetid: To timer. Under indgrebet blev adskillige medlemmer blokeret. Det faldt ikke i god smag:Gæt engang! Nemlig. Det blev OGSÅ slettet. Levetid: ca. 2 timer. Tilbage står en lang smøre, hvorunder Formand Lohse bl.a. erklærer sig modstander af svær psykisk sygdom. En kommentar til denne: "Synes da ellers de indlæg, der blev slettet i dag, var formuleret i en sober tone uden ballade i kommentarerne," blev ligeledes slettet.

Denne kommentator forstår ikke, at det for foreningen denne gang drejer sig om at opnå total glemsel. Og foreningen forstår ikke, at jo mere han prøver at gemme sig, jo mere snakker vi om, at han gemmer sig. Ditte Gieses Facebookopslag har 1.3 k likes, er delt 215 gange, og Gå nu ud med skraldet, Foreningen Far er læst af flere end 10.000 mennesker, alene i går.

Om organiseret spionvirksomhed og forsøg på miskreditering også udgår fra Foreningen Far, kan ikke dokumenteres, men der er her tale om endnu to velkendte fædrerettighedsvåben i krigen om børnene, som i virkeligheden er en kønskrig:

1. Der oprettes falske profiler. Med nye ubesmittede navne går deadbeat dads nu ind på safe spaces rundt omkring på Facebook og noterer og screenshotter, hvad der bliver sagt. Denne metode skønnes at ligge til grund for mindst et injuriesøgsmål. 

2. Under dække af falske profiler udbredes hadefuld propaganda mod især Netværket Mor ...... der dog aldrig har anmelt nogen til hverken Interpol, Københavns Roklub eller Det Ridende Politi.

Tanken om en egentlig organisering af denne form for miskreditering opstår, når antallet af enslydende beskeder når kritisk masse:Netværket Mor er en Facebook-side for “voldsramte kvinder, der ikke kan beskytte deres børn mod vold og overgreb på grund af den danske lovgivning.” Det er administreret og skrevet  af en enlig mor, der kæmper for at holde næsen oven vande i en højkonfliktskilsmisse.

----

Klokken er 21.06 og jeg har indgået et væddemål: Hvor længe går der, før dette er slettet:Klokken er 22.10, og min PA siger, den er væk nu. 

1 kommentar:

 1. Kære Susanne Staun,

  Det er altid en fornøjelse at følge med i din selvmåls-journalistik, hvor din seneste udmelding går på "Sletning i stedet for debat. Usundt. ". Jeg skal pænt minde om at det er netop denne suppe du her på bloggen servere med stor fornøjelse og et "velbekomme", men samtidigt dømmer usmagelig andre steder. Moral er godt. Dobbelt moral er dobbelt så godt ?

  Jeg formoder du har hørt fra Maria omkring den seneste børnesagkyndige undersøgelse ?

  Kh,
  Din nummer 1 fan - Tror du jeg er total idiot med mere (TIMM)
  Nikolaj Rommedahl

  SvarSlet