"This site uses cookies from Google to deliver its services and analyze traffic. Your IP address and user-agent are shared with Google along with performance and security metrics to ensure quality of service, generate usage statistics, and to detect and address abuse."

søndag den 14. april 2019

Reklameindslag fra DR: Fra krig til forlig – for lovgivers skyld

Den første april –– sjovt nok –– sendte DR en reklamefilm, der som sædvanlig var udklædt som dokumentar, Fra krig til forlig – for børnenes skyld. Den kan stadig streames.

Reklamefilmen handlede om de svære skilsmisser –– og gik i luften selv samme dag, som en ny forældreansvarslov trådte i kraft med de børnesagkyndige som omdrejningspunktet for alt godt.

Igen agerer DR i lovgivers tjeneste, som skødehund i stedet for vagthund. 

I programmet følger vi det, der nu hedder en 'gul' skilsmisse. Dvs. en skilsmisse, hvor der nok er konflikt, men ikke mere, end løses kan. Programmet fremstiller imidlertid problemet som stort og som eksemplarisk for den type skilsmisser, som det nye system skal revolutionere.

Reklamefilmen har bl.a. Bibi Wegler i hovedrollen –– den børnesagkyndige psykolog, der er kendt for at sige, at hun har svært ved at tro, at det er noget barnet selv vælger, hvis de pludselig giver udtryk for, at de ikke vil se enten deres mor eller far. 


I stil med al anden licensbetalt reklame på DR lader også denne, som om voldsskilsmisserne ikke eksisterer: Nej, det her handler om forældre, der ikke kan samarbejde, siger DR kontrakfaktuelt opdragende det danske folk. Og overlader med sindsro opdragelsen af forældre til børnesagkyndige psykologer.

Det kunne ellers være interessant at se en ægte dokumentar, der viste Bibi Wegler i færd med at råbe til en voldsramt kvinde, at nu skulle hun tage sig sammen og samarbejde med ham, der slog hende/slog børnene eller forgreb sig på dem –– take your pick.

Men den gruppe er lige så ladt i stikken med den nye lov, som de var med gamle. Der er ingen egentlig nye krav til de børnesagkyndige psykologer, og de børnesagkyndige sidder fortsat på magten efter 1. april

Interesserede kan med fordel følge med i prøveballonerne, der testes hos Landsforeningen for Børn og Samvær.

4 kommentarer:

  1. Da samarbejde med den anden forældre retligt sidestilles med forældrekompetence, har det været svært at komme uden om "Projekt børn i retten" i forældremyndighedssager i retten i Nordsjælland i forsøgsperioden. Der er derfor opnået erfaring med tvangsmægling i "røde skilsmisser", men "sjovt nok" nævnes resultaterne ikke i programmet. Egmont fonden har støttet projektet med 4.2 millioner kr. Mon ikke der findes en rapport? Reelt har det betydet, at deltagere har måtte tilsidesætte egen sikkerhed for ikke at miste forældremyndigheden over deres barn/børn.

    SvarSlet
  2. Jeg troede, at alle vidste, at den er helt gal med Bibi Wegler. Ligemeget om barnet taler om vold eller overgreb, så synes hun vist altid, at det er bedst, at barnet har samvær med sin krænker. Er det ikke det, de børnesagkyndige altid siger?
    Karen,
    fra Ålborg

    SvarSlet
  3. Svar
    1. Jeg er ked af, at det ikke er tydeligt for dig. Det drejer sig om en reklame for institutionen børnesagkyndige, subsidiært for troen på, at problemerne i dette felt er konflikter, som kan løses af disse.

      Slet