"This site uses cookies from Google to deliver its services and analyze traffic. Your IP address and user-agent are shared with Google along with performance and security metrics to ensure quality of service, generate usage statistics, and to detect and address abuse."

lørdag den 7. oktober 2017

Det brasilianske mareridt

I lyset af den seneste uges begivenheder må denne blogindehaver i første omgang skuffe Foreningen Fars Thorsten Dreijer:
Hver ting til sin tid.

Til gengæld skal lejligheden ikke forpasses, men tværtimod benyttes til at anbefale en anden bogtitel:Bogen fås kun som e-bog og kan bestilles her –– til kun 69 kr. 

Den er anmeldt af familieretsadvokat Viggo Bækgaard, formand for Landsforeningen Børn og Samvær, lige her.

6 kommentarer:

 1. Det brasilianske mareridt - det største svin vinder - quod erat demonstrandum. Igen.

  Rosemary

  SvarSlet
 2. Torsten Dreijer fra foreningen far har altid mindet mig om en slange. Grum og slimet kryber han ud fra sit skjul og spyr sin galde ud over offeret før han grådigt forsøger at fortære dem. Når han er færdig kryber han tilbage under stenen han kom fra ..... No wonder Torsten kun er et hit hos de forstyrrede fædre ..... han illustrerer fint hvilken forældretype forfatteren til "det største svin vinder" har haft i tankerne.

  Mvh Stine Truesen, mor med mere

  SvarSlet
 3. "Det største svin er slet ikke svinet i fortællingen. Det største svin er det system, der forsøger at tvangsopdrage en befolkning til at underkaste sig en politik, der krænker deres grundlæggende rettigheder; tvinger dem til underkastelse og tager børnene fra den forælder, som ikke indordner sig.

  På den måde afspejler forholdet mellem Svinet og Staklen myndighedernes stigende brug af magt og tvang over for Forældreansvarslovens gidsler. Det er de samme herskerteknikker, der bliver brugt: Intimidering, ignorering, misinformering, fordrejning af fokus, karakterangreb og ikke mindst placering af skyld og skam på ofre og budbringere.

  ...

  Forældreansvarsloven brolægger vejen til en ny æra med fliser af øget polarisering. Vi kan kalde den vej, de har valgt, for 'De Store Skilsmisse'; en skilsmisse mellem befolkningen og de magthavere, der ikke agerer i deres tjeneste." (s. 152)

  Rosemary

  SvarSlet
 4. Forældreansvarsloven er et snedigt torturinstrument - Redningsplankerne er udstyret med skjulte drukneanordninger.

  SvarSlet
 5. 70% af de sager, hvor børn kidnappes til udlandet, er afsluttet inden for 1 år. Strafferammen er to års fængsel. Med disse odds forlod hun DK sammen med sine børn. Hvorfor?

  SvarSlet
 6. Fra Viggo Bæksgaards anmeldelse:
  "fortællingen [handler] om en kvinde, som har dristet sig til at få barn med en personprofil, som i min normale forestillingsverden nærmest kan karakteriseres som psykopat. Han har i al fald den svingende personlighed, som går fra charmør til tyran...

  jeg [sidder] som læser tilbage med en forundring over, at [forfatteren] ikke giver nogle konkrete anvisninger på, hvad systemet kunne gøre bedre...

  Min personlige tese... er, at den enkelte sagsbehandler – jurist og psykolog – gerne vil være professionel men ikke får rammerne og derfor indordner sig. De har brug for nogen udefra, som kritisk og konstruktivt fortæller, hvordan de opleves, og hvad de kan gøre bedre. "

  Nu har Socialdemokratiet så foreslået at give muligheden for mentalundersøgelse til rammerne. Hvis den ville kunne afsløre "svinet" som har den personlighedsprofil som Viggo Bæksgaard forstår ud fra bogen.

  Pågældende skal dog vel stadig gøre noget ulovligt, for at blive fradømt rettigheder. For det er vel denne blogs grundtese, at sådan nogle personer skal kunne dømmes ude af deres eget barns liv?

  SvarSlet