"This site uses cookies from Google to deliver its services and analyze traffic. Your IP address and user-agent are shared with Google along with performance and security metrics to ensure quality of service, generate usage statistics, and to detect and address abuse."

fredag den 30. juni 2017

Omsnuing opklaret

Det mystiske begreb omsnuing, som blev opsnappet og omtalt her på bloggen som det næppe udtalbare omsnueing, er nu blevet udredt og etymologien opklaret. 

Det norske ord omsnu/snu om betyder at vende noget på hovedet, og det er nu et begreb inden for norsk mandeforskning om kvinders vold mod mænd.

Analysefirmaet Proba har fået en opgave fra BUFDIR (Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet i Norge), der har udmøntet sig i værket “Den mannlige smerte – menns erfaring med vold i nære relasjoner.” Proba er efter al sandsynlighed ophav til ordets brug i denne kontekst. De skriver på side 3: 


Vi har funnet en særegen form for vold som menn i parforhold med kvinner utsettes for, nemlig det vi har karakterisert som omsnuing av voldsforholdet. Det er et stort og vesentlig problem for mennene at deres kvinnelige partnere kan snu om på virkeligheten ved å fortelle omverden at det er de som er utsatt for vold.


Søgning i dokumentet giver adgang til underholdende historier (dokumentets 6.1.3) fra mænd, hvis koner efter sigende skulle løbe ud på vejen og råbe op om, at deres mænd havde slået dem. Fuldstændig som i historier om de hærdebrede karle, der gør det samme – en af dem oven i købet foran en fogedretsdommer. 

Omsnuing er essensen af flæbende far – den samme omgang Omvendtville, som vi genkender fra Red Pill: Verden er, som den er, bare omvendt. Spejl!

Det bliver sjovt følge mandebevægelsen her. Bliver omsnuing en del af det danske sprog?  Får mandebevægelsen held til at  bilde alverden ind, at kvinders vold mænd er et stort problem? Sikkert – at dømme ud fra de hidtil allokerede resssourcer er det allerede sket. Og det står jo i Proba-rapporten: Omsnuing er et stort og væsentligt problem. 2 kommentarer:

 1. Kender du udtrykket: "en Özlem"? Nært beslægtet med fænomenet: "Dead staring".

  Det er når en stiftstirrende mand, med is-kolde øjne, leverer en såkaldt "øjenåbner", næsten helt uden at blinke.
  Når han kalder en kvinde for: et svin, et klamt skadedyr, et klamt ådsel... Under påskud af, at han blot er en hjælpsom bekymret borger, der prøver at agerer efter aller aller bedste evne.

  Aller aller bedste evne, er i dette tilfælde, at tilsvine et medmenneske, for efterfølende tale den tilsvinede til fornuft.
  "Reasoning": igennem en endeløs svada af ord, at tale svinet, skadedyret, ådslet frem til en ny erkendelse af, at der faktisk er omsorgsfuldhed og logik bag tilsviningen.

  Kan svinet ikke se/forstå hensigten, så er det naturligvis fordi svinet er "fakta resistent".

  SvarSlet
 2. "Omsnuing" minder til forveksling om DARVO, der står for "Deny, Attack, and Reverse Victim and Offende". Selv om statistikkerne fortæller os at de fleste volds udøvere (i forhold og andre relationer), kriminelle og terrorister er mænd, så forsøger NOGLE mænd at vende det hele på hoved så det er de hærgende amazoner som er det store problem.

  Thomas, MatrixEdu.dk

  SvarSlet