"This site uses cookies from Google to deliver its services and analyze traffic. Your IP address and user-agent are shared with Google along with performance and security metrics to ensure quality of service, generate usage statistics, and to detect and address abuse."

onsdag den 21. september 2016

Regeringen lancerer ny stalking-metode for at forsvare sædklattens ret

Velkommmen til backlash! Regeringens patriarkalske 60'er-udspil har taget røven på de fleste. Her til formiddag tweetede seniorforsker ved SFI, Mai Heide Ottosen: 
Adspurgt om den dybere mening bag tweetet udtaler Ottosen: 

“Biologi og genetik tillægges betydning for, hvad der konstituerer et forældreskab og kan potentielt ødelægge eksisterende ægteskaber. En mand, der har haft et seksuelt forhold til moren i den periode, hun blev gravid, får inden for barnets første leveår mulighed for at få prøvet faderskabet, uanset om han har haft et samliv med moren. Fristen for at få prøvet et faderskab forlænges fra 6 måneder til 1 år efter barnets fødsel.

For mig at se kan sådan en bestemmelse både bruges i chikaneøjemed og være ødelæggende for barnets ret til et familieliv. Lad os tage et eksempel:
Konen knalder uden om til julefrokosten –– og det bærer frugt. Hvis denne tilfældige forbindelse får nys om graviditeten, vil han få ret til at anlægge en faderskabssag i op til et år, også selv om hun er gift. Det vil ikke kun skabe ægteskabelige kriser. Han kan nemlig så også kræve at få del i forældremyndigheden og samvær med barnet. I stedet for at lade barnet vokse op i troen på, at det er et fuldgyldigt medlem af den familie, som det er født ind i.”

Aktivisten Libbie Bouffon er enig: 

“Den bestemmelse skal udmøntes sådan her: En mand, der har sex med en kvinde uden først at have indgået en forældreskabserklæring med hende, har ingen rettigheder. En mand, der ønsker at have ret til et evt. barn, der måtte komme ud af et seksuelt forhold, skal sikre sig, at han først har indgået en underskrevet og bevidnet forældreskabserklæring med denne kvinde. Regeringen mener, at kvinder skal kunne jagtes med krav om DNA-tests og påstande om, at parterne har haft sex. Ligestillingen må indebære, at mænd nok kan få adgang til at sikre deres rettigheder til faderskab. Men de kan værsgo' at indgå en kontrakt om disse rettigheder på forhånd. Det hedder "at tage ansvar". 

Hvorfor skal kvinder kunne jagtes, når manden bare kan beholde hatten på?”
Om udspillet i øvrigt siger Bouffon:
“De taler kun om penge og om mænds ret til at prøve faderskabet. Ikke et ord om vold og overgreb, bevisbyrder, mindskning af konflikter og lettere sagsgange for højkonflikterne. Sig mig, hvilken planet bor de på? Og bemærk, at eksemplet på hvor galt en sagsgang kan gå KUN tager udgangspunkt i den situation, at samværsforældren ikke får adgang til barnet. Der er ingen eksempler på det modsatte.”

Læs hele udspillet her.

5 kommentarer:

 1. Linket i "her" fører til en gmailkonto; ikke til en tekst med udspillet

  SvarSlet
 2. Ikke for at være kedelig, men lige her vil jeg godt være i opposition. Jeg er lidt gammeldags på dette punkt. Jeg mener, at der skal 2 til tango - også ved julefrokosten. Et barn kræver både en sædcelle og et æg. Hvis min partner var mig utro til en julefrokost, så ville jeg ønske at vide det. Hvis min partner var blevet gravid med en anden mand ved en julefrokost, så ville jeg også ønske at vide det. Hvis jeg havde en bestyrket mistanke om, at min partner havde været mig utro og endda var gravid med en anden mands barn, så kunne jeg godt finde på at kræve en DNA - test. Hvis jeg selv skulle være den "lykkelige" fader til et barn som voksede op med en anden mand som far, så ville jeg også gerne vide det.

  SvarSlet
 3. Det kan jeg godt forstå – fra din snævre synsvinkel, men ikke fra barnets. Og jeg forstår slet ikke ræsonnementet bag en forlængelse. Hvilken "far" skal bruge et helt år til at beslutte sig for, om han nu gider have et barn?

  SvarSlet
 4. Pater est quem nuptiæ demonstrant: fader er den, ægteskabet udviser. Det læses i børneloven.

  En klog tanke i børneloven, hvorefter et barn, der er født i et ægteskab er at betragte som et ægtebarn.
  Det er altså et barn, der er født i et ægteskab, der kan opleve sig som tryg, selv om det er en julefrokost- han, der har besvangret moderen og først kommer i tanke om ca et år efter...

  Et barneliv er mere end dna og genetik. Det er det liv, der leves og dannes med kærlige forældre . Det vidste børnelovens fædre og mødre. Følelser over rettigheder.

  I dag udleves familielivet i Dk som var vi alle en flok bogholdere. Skolelærer Ellemann har ikke gjort det her godt nok. Tabellen går ikke op. Vent og se. Der bliver travlt i jagten på DNA - retten.


  Det går den forkerte vej.

  Mvh Advokaten, som du kender under navnet "Lilian Østergaard"

  SvarSlet
 5. Den nye lov rammer ansvarlige gifte mænd, som ikke vil splitte familien ad på grund af konens utroskab. Kaj "Styrmand" Jensen

  SvarSlet