"This site uses cookies from Google to deliver its services and analyze traffic. Your IP address and user-agent are shared with Google along with performance and security metrics to ensure quality of service, generate usage statistics, and to detect and address abuse."

fredag den 1. marts 2019

Det perfekte offer – først for en psykolog, derpå for Dansk Psykologforening

P1-podcasten Det perfekte offer 2 er en radiodokumentar om sagen med den nyligt dømte psykolog, der misbrugte sin klient til ydmygende seksuelle lege.

Det er en aldeles fremragende podcast, hvor offeret –– som er både velartikuleret og stærk bag svagheden –– fortæller i detaljer, om hvad der foregik, og hvordan forholdet skred frem. Det er en gyser.




Særlig sidste afsnit udmærker sig ved at tegne et chokerende billede af Dansk Psykologforening som et dysfunktionelt og uansvarligt organ, der i stedet for at træde til begravede sagen i stilhed og undlod at stille psykologen til ansvar trods flere henvendelser gennem mange år.

Journalisten bag Det perfekte offer 2, Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen, var også manden, der afdækkede, at psykologen havde en tidligere behandlingsdom –– for dengang han købte våben for 100.000 kr. angivelig i et forsøg på at tackle sin sekretær.

Læs Ekstra Bladets opsummering her.


3 kommentarer:

  1. Hør dokumentaren! Den er fremragende.

    Journalisten afdækker i den grad nogle problemer, som skal stoppes. Det gælder både for Psykolognævnet, for Psykologforeningen, men også for de enkelte psykologer. Det er et nærmest ureguleret område - og selv, da psykologen blev erklæret sindssyg i gerningsøjeblikket og idømt psykiatrisk behandling, så kunne han fortsætte med at praktisere og hans autorisation blev ikke inddraget.

    Jeg har ikke ord for at beskrive de ting, der kommer frem. Det er mere end rystende. Det er utroligt.

    Rosemary

    SvarSlet
    Svar
    1. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

      Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

    SvarSlet