"This site uses cookies from Google to deliver its services and analyze traffic. Your IP address and user-agent are shared with Google along with performance and security metrics to ensure quality of service, generate usage statistics, and to detect and address abuse."

onsdag den 12. september 2018

Pernille Bendixen: Hvad skal man med viden, når man bare kan lovgive?

Dansk Folkepartis Pernille Bendixen er gaven, der bliver ved med at give:
SÅ mange? Hvor mange er det? 

Ifølge Statsforvaltningens egne tal afbrydes den ene forælders samvær 20-30 gange årligt på grund af chikane. Ikke 800 gange, som medierne fortalte befolkningen og politikerne i 2014. Nej: 20-30 gange. 

Tallene er som i alle andre love og vejledninger kønsneutrale, og der foreligger derfor ingen sikker viden om, hvor mange fædre der mister samvær på grund af chikane. (Se Mediernes møgkællinger, s. 74 ff).

Her er Statsforvaltningens egen statistik (2014) over den procentuelle fordeling af begrundelser for samværsophør:


SÅ mange uretfærdigt bedrøvede fædre? Det er simpelthen ikke det, tallene siger.

Bendixen har ikke ulejliget sig med at tjekke de faktisk forhold i jernindustrien, og den informationskampagne, der tilgår Bendixen, er helt i lod og vage med én af denne blogs pointer: Fædrene brokker sig højlydt og går til medierne, men ... når deres historier undersøges, viser det sig hver gang, at der er en rigtig god grund til, at de selv samme fædre ikke ser deres børn, en grund, som altså ikke oplyses, når historien fortælles. 

Læs fx et uddrag af gennemhullede offerfarhistorier.

I denne Facebook-samtale under Bendixens opdatering spørger Ulla Nørtoft Thomsen –– som vel at mærke er den første, der undersøgte og kritiserede Foreningen Far i 2007 –– til Bendixens dataindsamlingsmetode og kritiske sans:
Her viser Pernille Bendixen, at ikke kun er hun i stand til at bedømme en sag udelukkende ved at høre den ene part og ignorere aktuelt bedste viden i rene tal, hun er også parat til at lovgive på baggrund af de anekdoter, der tilflyder hende.

3 kommentarer:

 1. Ignorancen længe leve - også i Pernille Bendixen's tilfælde!

  Svært at opnå indsigt - og dermed viden - når man render rundt med så store skyklapper på, som tilfældet desværre er.

  Særligt, når man ikke engang gider ulejlige sig med at afdække sagerne på ordentlig vis!

  Men det er i sagens natur også meget nemmere blot at forholde sig til den ene side (far-siden) af sagen/sagerne.

  De her sager scorer man nemlig altid hurtige og billige point på hos en bestemt befolkningsgruppe uden, man dermed behøver at være kløgtig nok til at undersøge dem nærmere og dermed rent faktisk vide, hvad man taler om; så dejligt nemt og bekvemt, ik' ;-)


  SvarSlet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 3. Jeg vil foreslå, at Pernille Bendixen opfordrer hele Folketinget til at tage deres egen medicin:

  Indfør noget, der svarer til tvungen fælles forældremyndighed over resortområderne for alle ministre!

  Start f.eks. her:
  https://www.b.dk/politiko/la-minister-vaekker-opsigt-paa-christiansborg-samarbejdet-er-vanskeligt-og

  Jeg er sikker på, at Merete Riisager og de andre ordførere bare trænger til et par tvungne samarbejdskurser og obligatorisk mægling. Stop det ned i halsen på dem, til de lærer at tage udgangspunkt i elevernes bedste. Der må ikke træffes væsentlige beslutninger om eleverne, som de ikke er enige om.

  Hvis de mener, at tvang virker for forældre, hvorfor skulle det så ikke også være mirakelkuren til Christiansborg?

  Og for at bruge Pernille Bendixens egne ord om de 'dumme mødre', så må alle ordførere, der ikke er streamlinede nok jo også være 'dumme ordførere', egoistiske og på tværs.

  I kan sgu da bare lovgive om, at I skal være enige! Ligesom I gør for forældrene.

  Rosemary

  SvarSlet