fredag den 8. januar 2016

Vidste du at ...

Det er dejligt at kunne konstatere, at stadig flere åbner øjnene og er med til at løfte opgaven med at fjerne varm luft og punktere falske myter fra hele det område, hvor Foreningen Far er en central spiller.

Først kom bloggeren Chris Alban med denne lille finurlighed:... hvortil han anmærkede: "En simpel Google-søgning viser, at rapporten ikke er lavet af FN, men af foreningen selv."

I går kom så endnu en mand på banen med denne kritik, som i bemærkelsesværdig grad ligner det, vi kender:


Jeg havde en meget underlig oplevelse i ugen op til årsskiftet med Foreningen Far, - som ofte er i offentlighedens søgelys i forbindelse med børnesager ved skilsmisser.
Jeg havde lagt et indlæg på deres Facebookside - men få minutter efter, blev min opdatering slettet. 

Min indlæg drejede sig om hvad de kender til brug af psykisk terror overfor modparten i børnesager. En taktik kaldet "gaslighting" som bedst kendes fra gamle Hitchcock oa. film hvor manden i et ægteskab, med infame midler, driver konen til vanvid og det der er værre.
I børnesager er formålet, at få moderen til at fremstå psykisk ustabil og uegnet som forælder. 

Nåh, men straks efter fik jeg en officiel mail fra FFs "presseafdeling",hvor man forespurgte om ikke jeg var blevet offer for identitetstyveri og misbrugt til kritik af foreningen. Det har jeg så efterfølgende forstået er helt normal procedure overfor alle kritikere af foreningen. Meget bekvemt.
Som opfølgning blev jeg i minutterne efter opsøgt på Messenger af en for mig helt ukendt Lars Vingborg, Asmildkloster Landbrugsskole, som havde nået at studere min kritik på de få minutter den fik lov til at ligge på facebooksiden.Han skrev imidlertid, at den psykiske terror jeg foreholdt FFs ledelse, lige netop var det han selv var udsat for, men dog fra en mødreorganisation.

Han nævnte ikke denne ved navn - og jeg ved ikke hvilken kvindeorganisation han havde i tankerne. Men af hans retorik anede jeg en primitiv "øje for øje" tankegang lige bagved.

Nåh, jeg behøver vel ikke at oplyse, at jeg samtidig blev blokeret for videre adgang til FFs facebookside. Og jeg forestiller mig, at havde jeg indladt mig på en videre diskussion med "presseafdelingen" så ville den næste mail komme fra deres "juridiske afdeling".
Jeg tror desværre, at der er god grund til at være opmærksom på denne forenings sektlignende attituder, ledelsens dagsorden og tvivlsomme metoder i sager om børns vilkår og forældreforhold. De puster heftigt til ilden i disse konflikter langt udover det rimelige og med mange ofre bag sig.
Det var iøvrigt en førende advokat fra FF der på tragisk vis blev skudt ihjel i en dansk retssal for et år siden af en uligevægtig morfar i en børnesag. Man mere end aner dramaet i disse sager.
Jeg mener, at det er helt rigtigt også at have fokus på fædres legitime interesser i tvister om forældremyndighed, - jeg er selv far. Men jeg tænker at de børn og mødre der trækkes gennem det traumatiske helvede som FF opildner, risikerer at blive de egentlige tabere.
Og noget siger mig, at FF i nogen tid - måske fra starten - har været styret af en meget militant og agressiv ledelse som kapper over i deres "had mod kvinder" og specielt mødre. Børnene er bare ufrivillige statister og kanonføde.

Zoomer man ind på FF ledelsens virke, så kan man godt rystes over deres agressivitet dukkeføring af fædre der føler sig forsmået af deres børns mødre. Og det er jo stærke følelser som hævngerrighed der manipuleres med - og det hele udspiller sig under offentlighedens radar med stribevis af ofre bag sig - frem for alt børnene.
Og de vinder stribevis af sager på deres strategi og lidt hjælp fra domstole der vender det blinde øje til.
Faktisk håber jeg at det en dag vil lykkes at få FFs ledelse og deres metoder helt ud i det klareste dagslys og op på radaren så alle kan følge med - ikke mindst domstolene.

Ja.

Apropos sletning fik jeg i dag et tip om, at en meget-vidende person havde lavet en mere fyldestgørende wikipedia-beskrivelse af Foreningen. Da jeg regner med, at den som alt andet snart vil blive sletter, ligger der en kopi her

Læs også om bl.a. Foreningens wiki-historie i Foreningen Far: moderne og positiv.

Derpå fik jeg en reminder i postkassen. Det drejede sig om LISTEN (nej, ikke den over, hvordan man chikanerer mødre, men en anden, denne her: VIDSTE DU, at ...?

Det drejer sig om en liste over diskriminatoriske systemfejl, de fleste blot vilde påstande, og jeg fremhæver her kun de vildeste – eller mest ufrivilligt morsomme: 

VIDSTE DU, spørger Formand Lohse,

at det tager en time at smide en vilkårlig far du møder på gaden, i parken eller på legepladsen, ud af barnets liv?

Nej, men jeg vidste, at det kan tage både 8 og 9 år at få en skadelig far ud af moren og barnets liv. Nå, okay! Du mener “falske anklager”?  Meget tyder på, at der i overvældende grad er tale om rettidig omhu i de sjældne tilfælde, hvor samvær for en kortere periode kan suspenders, mens anklagen undersøges. 


VIDSTE DU:
at fædre som ønsker, bør eller i henhold til loven skal have bopæl for børn ofte sagsbehandles af det offentlige?

 Ja, hvem skulle de ellers sagsbehandles af? Deres fætter eller din kusine?


VIDSTE DU:
at færre fædre i dag har bopæl for børn end i 1980 i direkte modstrid med samfundsudviklingen?

Nej. Det mærkelige er, at så mange fædre havde bopæl i 1980. I dag står kvinder stadig for 90% af barselsorloven, vælger deltid af hensyn til deres børn for, siger nej tak til mere krævende job af hensyn til deres børn, tager første sygedag og turen til lægen. Og så er det beklageligvis stadig kvinder, der bliver gravide føder og ammer med alt hvad det indebærer af glæde og afsavn, især økonomiske.


VIDSTE DU:
at mødre som har psykisk uro får bopæl for børn for at opnå sociale ydelser og barnet derved skal opholde sig hos mor?
Nej. Hvilke undersøgelser henviser du til? Og hvad I himlens navn er "psykisk uro"?  Har I selv lavet diagnosen eller fænomenet eller begge dele? Flot.


VIDSTE DU:
at deleordninger kan være livsvigtige for børn, fordi børn der skal bo hos far får bopæl hos mor og far får deleordning eller ryger ud af barnets liv?

Og hvornår dør baby så? 


VIDSTE DU:
at skyldsspørgsmålet ikke har betydning, hvis mor chikanere far og fremmedgøre barnet?

Det har skyldsspørgsmålet heller ikke, hvis far chikanerer mor og fremmedgør barnet. Det står i loven, at samvær kan ophæves, når konfliktniveau er så højt, at det skader barnet. Der står ikke noget om, at samvær kan ophæves, når mor chikanerer far og fremmedgør barnet.  


VIDSTE DU:
at vi hver eneste dag bringer børns liv og opvækst i fare i Danmark?

Ja, grænseoverskridende fædre, som Foreningen Far holder hånden over, er en kæmpetrussel mod børns velfærd.
Den stærkt stigende tendens til at skrive volden ud af forståelsen for forholdet, så kun den grundløst usamarbejdsvillige mor står tilbage er dødsensfarlig for børn.VIDSTE DU:
at det koster fædre 50.000 til 500.000 kr. at fører en livsnødvendige sag for sit barn, mens mor kan have fri proces?

Livsnødvendig? Hvor får du det fra, J-Lo? Fri proces er afhængig af indkomst, og eftersom fædre generelt er bedre økonomisk stillet end mødre, kan det ikke undre. Det er sædvanligvis også fædrene, der starter retssagerne, og hundredevis af mødre er i dag gældstyngede primært på grund af retssager. En beskikket advokat er ikke, som man tror, gratis. Han eller hun er beskikket til få antal timer, som de aldrig kan klare de indviklede familieretssager på, og en efterregning i omegnen af 15.000 kr er almindelig.


VIDSTE DU:
at der ofte ingenting sker i årevis og måske aldrig, hvis mor, mors kæreste eller morfar laver overgreb på et barn?

Det gør der heller ikke, hvis far, fars kæreste eller farfar begår overgreb, har vi kunnet konstatere i sag efter sag. 


VIDSTE DU:
at der ikke laves kønsopdelt statistik på familieområdet hos myndighederne og virkeligheden er skjult under gulvtæppet?  


Jeg har lige kigget. Den er heller ikke under gulvtæppet. Men ja! Det er f.eks. voldsomt irriterende, at Karen Helwegs undersøgelse af vold mod mænd ikke specificerer, at det i overvældende grad drejer sig om mænds vold mod mænd. Det baner vejen for den utålelige evergreen: “Kvinder slår også.”


VIDSTE DU:
At dansk familiepolitik i årtier har været styret af tætte netværk med store omkostninger for børn, forældre og samfundet?

Ja, så vidt jeg kan se, har dansk familiepolitik i mange år været unødigt influeret af Foreningen Far, der har tætte makkerskaber med pressen og derved styrer meningsdannelsen. 


VIDSTE DU:
at der var 4 mødre organisationer og kun 1 fædre organisation repræsenteret i barselsudvalget?
 

OG:

VIDSTE DU:

at Foreningen Far blev påkrævet at vælge en kvinde til at repræsenterer fædrene i barselsudvalget?


Undskyld mig. Hvad I himlens navn LAVER Foreningen Far overhovedet i barselsudvalget? Det er ikke betryggende, at en fædreorganisation, der hader kvinder, skal sidde der.  Kom igen, når I kan føde børn.


VIDSTE DU:
at SFI på familieområdet ikke taler med fædrene og bruger 10 af 10 kvinder som kender hinanden i deres ekspertgrupper på familieområdet?Svar til Foreningen Far direkte fra hestens mund:

"Foreningen Far har gennem adskillige mails til SFI, i diverse pressemeddelelser og på sociale medier stillet spørgsmålstegn ved SFI’s forskning i skilsmisser og deres konsekvenser. SFI har løbende givet fyldestgørende svar på diverse spørgsmål både i mails og ved møder, ligesom en række af spørgsmålene er besvaret i vore forskningsrapporter," skriver SFI i deres pressemeddelse. Læs den. Den er time well spent.


Godt forsinket nytår!

2 kommentarer:

  1. Godt brølt, løve! Lad os få denne korrupte forening på skafottet!
    Jeg deler artiklen alt, hvad jeg kan.

    SvarSlet
  2. Foreningen Far bliver igen dyppet i tjære og rullet i fjer.
    Jeg håber, jorden begynder at gynge under den forening!

    SvarSlet