fredag den 18. december 2015

Dødstrussel til Michael Jeppesen

Siden 2005 er mindst 92 kvinder i Danmark blevet slået ihjel af deres partner eller tidligere partner. DR2 satte d. 28. januar 2015 fokus på mænd der dræber kvinder i ny dokumentar med Michael Jeppesen som vært.


Det er stort at se vold mod kvinder behandlet med alvor, åbenhed og betuttelse i stedet for som underholdning, som i BT lige for lidt siden:
... eller som noget, der eufemistisk omtales som "husspektakler", som  politiet rutinemæssigt gør; eller som noget, kvinder selv beder om, som hos Kresten Lidegaard: “Volden opstår, når mor bestemmer, og far bliver frustreret.”

Men morderne i Jeppesens program ville ikke tale med ham. Derfor foreslår jeg, at han tager kontakt til mænd, der måske er mordere in spe, som denne Veli, der ikke moralsk kan komme i tanke om, hvorfor han ikke skulle kvæle sin kone:


 
Jeppesen kunne også have kontaktet Christian Nørgaard for at høre, hvad der får et menneske til at udstede en  dødstrussel:  

Christian Thorsen Nørgaard hævder naturligvis, at han aldrig har sendt denne mail. Politiet er enige med ham: Han har ikke sendt den. Det har hans kone til gengæld –– for at miskreditere ham. Problemet er bare, at politiet intet faktuelt grundlag har for hverken at frikende Nørgaard eller rejse sigtelse for falsk anmeldelse mod hans ekskone, Tammy Nørgaard.

Tammy er amerikansk statsborger og har ved en dansk domstol mistet forældremyndigheden over parrets to døtre trods omfattende, dokumenteret vold.

Jeg har skrevet om Tammy og Christian tidligere, lige her. Der er tale om en umådeligt kompliceret sag, som jeg ikke selv er helt til bunds i, men sagsmappen ligger lige her på mit skrivebord og måler i højden 48 cm: skadestueepikriser, udtalelser fra gynækologer, krisecentre og psykologer; domsudskrifter, ansøgninger til menneskerettigheds-domstolen, støtteudtalelser fra europaparlamentarikere ... Og. Så. Videre.   
Det fintede ved lige den her trusselsskribent er, at han ikke er en af The Usual Suspects med tatoveringer, stavebesvær og muskelhund. Nej, han er en af de pæne mænd: "kundekonsulent" i, samt medejer og medstifter af i Hvert 3. Barn, en kommerciel virksomhed, der yder juridisk og (meget mærkværdig) psykologisk hjælp ved uenighed om børnene. Hvert 3. Barnse en reklamefordel, jeg ikke kan få øje på, ved at have netop denne mand “ombord”.  

Christian Nørgaard vil helt sikkert gerne tale med Jeppesen især for at fortælle ham, at mailen er en fake. Veli Kandemir kan også påstå, at hans Facbook var facerapet eller hacket, og at han slet ikke har skrevet det selv. 

I 2014 nægtede en amerikansk domstol at tage stilling til, hvorvidt trusselsmailen fra Thorsen Nørgaard var autentisk eller et falsum, oven i købet i en Haag-udleveringssag, hvor  begrebet alvorlig fare-- om det var til “alvorlig fare” for Nørgaard-pigerne at forblive i deres fars varetægt –– skal vurderes. Blandt andet derfor måtte sagen gå om. 

Der vil komme flere af denne slags sager i fremtiden, og problemet er, at politi og domstole slet ikke er klædt på til at håndtere sager med denne kompleksitetsgrad og må forlade sig på eksperter, der –– som i denne sag –– er indbyrdes uenige. 

8 kommentarer:

 1. Fortsæt og lad os slå fast vold er uacceptabelt. Det er ikke synd for voldsmanden det er uacceptabelt.

  SvarSlet
 2. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  2. Du er velkommen til at skrive nøjagtig det samme, men i eget verificerbart navn. Mvh Susanne

   Slet
 3. Kære Susanne, jeg har fået en besked på Messenger fra en Tine Karkow (-som jeg ikke kender), der linker mig hertil... Hvad er det lige for noget?
  Mvh.
  Lisbeth

  SvarSlet
 4. Kære Susanne,
  jeg prøver lige at skrive igen.. Jeg har fået en besked på messenger fra en Tine Karkow, der linker mig til din blog - men jeg forstår ikke lige hvorfor eller hvad der forventes af mig... Kan du forklare dette?
  Mvh.
  Lisbeth

  SvarSlet
 5. Jeg aner ikke, hvem hverken Tine Karkow eller du er, så jeg har virkelig svært ved at svare på dit spørgsmål. Mvh Susanne

  SvarSlet
 6. Håber sandelig snart der går huld på den betændte byld, tænk at en grubbe Alfahanner har kunnet skade så meget, de må have bearbejdet ministrene i lang tid , forstår bare ikke, at ministre er så naive, havde de fulgt bare lidt med, ville de opdage hvor psykopatiske disse personer er. Det må være svært at sidde i SF, hvor de sidder og bliver fyldt med løgn fra en psykopat, det er så afskyeligt, at de kan få lov til, at ødelægge livet for så mange.!!!

  SvarSlet