onsdag den 30. maj 2018

Klagestrømmen fortsætter bare

Den helt ubegribelige klagestrøm, som udgår fra Jesper Lohse under dække af Foreningen Far, har nu nået sin foreløbige –– må man vel kalde det, belært af historien –– kulmination med en skrivelse til mit forlag, Gyldendal. Det er ikke helt klart, hvad klagen går ud på, selvom brud på marketingsloven anføres, hvad Gyldendal naturligvis afviser. Under alle omstændigheder opfordres man her til, at et ikke nærmere defineret forhold bringes i orden og “sikres”, hvad dette sidste så end betyder.

Faktisk minder klagen om, hvad Gyldendal tidligere har måttet stå model til:


Kære Gyldendal

Jeres forfatter, blive politinanmelde.
På onsdag.
Samt i har lavet et brud på straffeloven, ved ikke at faktatjekke jeres udgivelser.

Skal vi indgå forlig, eller skal sagen også anmeldes?

Mvh

Hasse T.A. Jensen


Heldigvis tager man det på Gyldendal med .... godt humør.

Meget tyder efter min bedste vurdering på, at Jesper Lohse kunne lide af kværulantforrykthed, i hvert fald kan symptombeskrivelsen i Store Danske læses som en personlighedsprofil: 


kværulantforrykthed: vrangforestillinger præget af forurettelse og retfærdighedstrang. Kværulantforrykthed adskilles således fra almindeligt kværulanteri. Symptomerne udvikles ofte gennem et længere tidsrum hos personer med et rethaverisk temperament samt en særlig sårbarhed over for krænkelser.Den pågældende har med rette eller urette været udsat for modgang, fx tabt en retssag. Vedkommende kæmper nu for sin sag, skriver læserbreve til aviser, klager til ombudsmand etc. Hvert afslag får den pågældende til at føle sig dybt uretfærdigt behandlet af et "gennemråddent samfund".
Intet kan få den kværulantforrykte til at ændre sin overbevisning. Den fastholdes trods afgørende modargumenter. Det er derfor en vrangforestilling og ikke blot en særlig fast personlig overbevisning. Det kan på kort sigt være vanskeligt at afgøre, om der foreligger vrangforestillinger, men sjældent på længere sigt. Voldshandlinger kan i sjældne tilfælde ses.
Da den pågældende ikke mener sig syg, kommer behandling med psykofarmaka sjældent på tale. I det lange løb bleger tilstanden ofte noget af.

Jeg har måttet advisere mine øvrige samarbejdspartnere om, at de kan forvente lignende skrivelser fra Jesper Lohse/Foreningen Far.

4 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 2. Jeg får seriøst snart ondt i maven af at grine så meget, som jeg har gjort i de forgangne dage!

  SvarSlet
 3. Den gode Hasse skulle vidst tjekke sin retskrivning før hen sender sine emails

  SvarSlet
 4. Man tager sig til hovedet. Igen.

  Der er en ting, jeg tror lovgiverne har overset: Så længe de ikke tager aktivt afstand fra FF, antager mange mennesker, at de bakker op om Foreningen Far og fører deres politik. Det skaber i min erfaring dyb mistillid til myndighederne.

  Tiden er SÅ moden til "NY Foreningen Far" - en forening, med en formålsparagraf, der fokuserer på børns ret til trivsel, tryghed og beskyttelse. En forening, der hurtigt vil gøre 'Gammel Foreningen Far' til fortid.

  Rosemary

  SvarSlet